Polévka s Játrovými knedlíčky a shirataki nudlemi

 

Na tento svůj  „vynález“ jsem opravdu hrdá. dolu – miluju polévky všeho druhu a zvlášť ty „nezdravé“, s knedlíčky, s nudlemi a ty krémové.

Polévka s játrovými knedlíčky je tradiční česká / rakouská polévka, takže je vlastně celkem příhodné, že tento recept píšu v Cafe Kortschak, v Kitzbühelu, v Rakousku.

Ale zpět k receptu.

637636

Budete potřebovat:

Na knedlíčky:

Játra (kuřecí, vepřové, hovězí – kterákoliv, já obvykle používám vepřová játra)
Česnek
Vejce
Mletý Chia semínka (nebo strouhanku, jak je v původním receptu – pokud vám nevadí, že jsou v tom sacharidy )
Majoránka
M
letý pepř
Sůl

Na polévku:

  •     Mrkev (nastrouhanou)
  •     Cibuli (nakrájenou na malé kousky nebo postrouhanou)
  •     Petržel (kořen- nakrájíme na malé kousky nebo postrouháme, listy použijeme na ozdobu – lze použít i sušenou)
  •     Máslo (nebo sádlo nebo olivový olej)
  •     Balení shirataki / konjac nudlí (typ angel hair/ nudle nebo špagety
  •     Vývar nebo kostky + voda
  •     Mražený hrášek (není potřeba)


Postup:

  •     Nasekáme nebo nastrouháme mrkev, cibuli a petržel
  •     Rozpustíme máslo / sádlo / olej, přidáme nastrouhanou zeleninu a chvíli mícháme (než zezlátne)
  •     Přidejte vývar / voda + vývar kostky (a volitelné hrách) do hrnce a necháme vařit po dobu 10 minut
  •     Mezitím si připravíme játrové knedlíčky:
  •     Očistíme játra (já vždyckz odstraním velké žíly & membrány), pak naškrábáme nebo rozmixujeme (já mixuji)
  •     Přidáme prolisovaný česnek, vejce / sůl a koření a zahustíme mletými Chia seminky.
  •     Odložíme stranou na pár minut, aby Chia semínka mohla nabobtnat
  •     Shirataki nudle, pořádně opláchneme pod vodou, nakrájíme na delku polévkových nudlí a dáme do vroucí polévky
  •    Knedlíčkovou směs nabíráme lžící, přenéseme nad vroucí polévky a další lžící ukrajujeme malé kousky směsi a házíme do polévkz (velikost závisí na tom, jak velký knedlíček chcete mít)
  •     Necháme to vařit minutu nebo dvě, jestli už jsou knedlíčkz hotové yjistíme tak, že je rozkrojíme a pokud je barva stejná po celém řezu, jsou hotové
  •     Polévku na talíři poszpeme petrželovou natí
  •     Užijte si sytou, chutnou a lowcarb polévku 🙂

2 komentáře u „Polévka s Játrovými knedlíčky a shirataki nudlemi

  1. MiJa

    Zdravím, díky za výborný nápad s chia semínkama. Použila jsem celá, výborně zahušťují, jen v hotových knedlíčcích malinko křupají 🙂

    1. silvie.banzet@post.cz Autor příspěvku

      Dobry den, doporucuji rozmixovat do moucne konzistence, nebo roztlouct hmozdirem, pripadne zkuste misto chia pouzit vlakninu v prasku – funguje stejne a nekrupe 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *